Estetik Diş Tedavisi Detayları
Estetik diş tedavisi, dişlere hem işlevsellik katmak hem de estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla yapılan tedaviler bütünüdür. Eğri dişler, eksik dişler, kırık dişler, rengi sararmış dişler, çok küçük veya büyük yapılı dişler, diş eti problemleri ve daha birçok diş rahatsızlığında estetik diş uygulamaları devreye giriyor. Her bir tedavinin sonucunda hastalar sağlıklı bir diş yapısına kavuşuyor. Ancak diş tedavilerinin de kendince zorlukları olduğu muhakkak. Örneğin diş tedavisine zaman ayırmak gibi basit bir konu bile kişinin yaşamında önemli bir kısmı oluşturuyor. Zaman ayırmak ve süreç boyunca sabırlı olmak da son derece büyük önem taşıyor.
Estetik Diş Tedavisi Sorularınız için Bizimle
0212 288 58 57 Numaralı Telefondan
İletişime Geçebilirsiniz
Estetik Diş Tedavisi Detayları Nelerdir?
Uzmanlık Düzeyi
Estetik diş uygulamaları işin uzmanı olan veya bu alanda yoğun tecrübeye sahip diş hekimleri tarafından yapıldığında sağlıklı sonuçlar ortaya çıktığı görülüyor. Bu nedenle seçim yapılırken diş hekiminin estetik diş tedavisi hakkında tecrübelerine göz atmakta fayda bulunuyor.
Dişlerde Duyarlılık
Diş tedavisinin en fazla konuşulan yanı dişlerde ortaya çıkan duyarlılık ve hassasiyettir. Tedavi esnasında lokal anestezi uygulanarak bir şey hissedilmemesi sağlanıyor ancak yine de bu etki geçtikten sonra hassasiyet oluşabiliyor. Estetik diş tedavisini böyle durumları da içinde barındıran bütünsel bir süreç olarak kabul etmek gerekiyor.
Estetik Diş Tedavisi Sorularınız için Bizimle
0212 288 58 57 Numaralı Telefondan
İletişime Geçebilirsiniz
Düzgün Tedavi ve Sabır
Estetik diş tedavisi çoğunlukla bir ya da birkaç seansta sonuca ulaşıyor. Sadece diş teli ve implant tedavisinde biraz daha uzun süreler söz konusu. Bu süreçte çoğu insan küçük çaplı yorgunluk yaşayabiliyor. Bu süreçte daha sabırlı ve yüksek motivasyona sahip olmak gerekiyor. Estetik diş tedavisi ile hastaların göstermiş olduğu sabır onlara sağlıklı dişler olarak geri dönüş sağlıyor.
Beslenme Düzenindeki Değişiklikler
İmplant, diş teli ve benzeri tedavilerde diş yapısında belli bir düzen oluşana kadar sıvı ağırlıklı ve yumuşak yiyecekler tüketmek gerekebiliyor. Bu süreçte diş hekimi, hastaların vitamin kaybetmemesi için vitamin ilaçları veriyor. Hasta da yeme düzeninde dikkatli olduğu sürece süreç sağlıklı bir şekilde ilerliyor.
Alışma Dönemi
Hastanın dış görünüşünde ve dişlerinde yaşanan değişim bir alışma dönemi gerektiriyor. Fakat bu daha çok olumlu anlamda bir alışma dönemini vurguluyor. Hastalar yeni dişlerine farklı açılardan defalarca bakmak isteyebiliyor. Buna dişlerini daha ortaya çıkaracak şekilde gülme ve konuşma antrenmanları da eşlik edebiliyor.
Ön Diş Estetiği Nasıl Yapılır?