implant Nasıl Yapılır ?
Diş tedavisi olacak hastaların sıklıkla sorduğu sorulardan biri İmplant nasıl yapılır sorusudur. İnsanlar genellikle diş tedavilerine ve özellikle de implant gibi tedavilere korkuyla yaklaşmaktadır. İmplant, diğer diş tedavi uygulamalarıyla karşılaştırıldığında göreceli olarak daha detaylı işlemleri ifade etmektedir. Fakat diş problemlerini ertelemek ve tedaviyi geciktirmek ilerde büyük sorunlara yol açacağından implat için uygun bir hekim bularak yola çıkmak gerekmektedir.
İmplant tedavileri tek diş, birden fazla diş veya tüm çene şeklinde planlanabilir. Tedavinin nasıl yapılacağı, diş hekiminin yaptığı muayene sonucunda belirlenir. İmplant tedavisinin uygulanacağı diş sayısına ve dişlerin yerlerine göre farklı tedavi planları oluşturulabilir. Aynı zamanda kişinin yaşı ve çene yapısı da tedavinin belirleyici unsurları arasında yer almaktadır. İmplant tedavisi uygulanırken hastanın ağız ve diş sağlığının yerinde olması gerekir. Tedavinin başlatılabilmesi için ilk olarak diğer tüm ağız ve diş sorunları tedavi edilir.
İmplant Hakkında Sorularınız için Bizimle
0212 288 58 57 Numaralı Telefondan
İletişime Geçebilirsiniz
İmplant Nasıl Yapılır?
İmplant nasıl yapılır sorusunun cevabını kısa bir şekilde vermeye çalışalım. Tedavi süreci diğer diş tedavi yöntemlerine göre daha uzundur. İlk aşamada, implant adı verilen vidalar çene kemiğine yerleştirilir. Çene kemiğine yerleştirilen bu vidalar, tedavinin ilerleyen aşamalarında diş kökü görevini görecektir. Protezler daha sonra bu vidaların üzerine yerleştirilir.
Vidaların yerleştirilmesinden sonra 1-2 haftalık bir iyileşme süreci vardır. Bu süreçte vidaların etrafından yer alan dokular ve diş eti iyileşir. Vidaların yerleştirilmesinden 1 hafta sonra ise diş etine alınan dikişler alınır. Dikişler alınırken diş hekimi tedavinin bir sonraki aşamaları için hazırlık yapar.
İmplant Tedavi Süreci
Dikişler alındıktan sonra vidaların üzerine geçici protezler yerleştirilir. Bu protezler vidaları koruyucu bir görev üstlenir. Aynı zamanda kişinin günlük hayatına devam etmesini sağlar. Yaklaşık bir hafta sonra diş hekimi hastanın kalıcı protezlerini yerleştirir. İmplanta alışmak biraz zaman alabilir. Ama alıştıktan sonra kişinin yaşam kalitesine olumlu yönde katkı sağlanmaktadır.
Tedavi, hastanın ihtiyaçlarına göre detaylı bir şekilde planlanır. Ön diş gibi estetik açıdan sorun oluşturan durumlarda tedavi daha farklı bir şekilde gerçekleştirilir. Bunun için daha değişik implant yöntemleri kullanılır.
Şimdi Randevu ve
Detaylı Bilgi için Arayabilirsiniz:
0212 288 58 57 - 0545 288 58 57
İmplant Zor Bir İşlem mi?
İlgili Anahtar Kelimeler:
implant Nasıl Yapılır ?