Doktorunuza Sorun

İmplant Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

İmplant Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

Eskiden ağızda yeterli sayıda diş olmaması durumunda sabit protez uygulanması zorlaşıyordu. Hareketli protezlerse sık sık ağzınızdan çıktığı, yemek problem yarattığı için ayrı bir probleme dönüşüyordu. Üst proteze ilave edilen damak, mide bulantısına neden oluyor, alt çene protezini takıp çıkarmak işkence haline geliyordu. Sadece protezler değil, köprüler de sıkıntı vericiydi. Tek eksik diş için iki yandaki dişler kesiliyor, köprülerin içerisindeki malzeme yüzünden zaman içerisinde onlar da kaybediliyordu. İmplant tedavisi bu gibi durumlara çözüm sağlamak açısından diş hekimliği ve insan sağlığı adına önemli bir gelişme olmuştur.

 

Gelişen teknolojiyle birlikte, diş hekimliği ciddi aşamalardan geçti. Artık implant tedavisi sayesinde insanın kendi dişinin doğallığına yakın ölçüde diş protezleri yapılabiliyor. İş bu kadarla da kalmıyor, köprüler, yan dişlere zarar vermeden sadece eksik dişler üzerine kurulabiliyor.

 

 

İmplant Tedavisi Hakkında Sorularınız için Bizimle

0212 288 58 57 Numaralı Telefondan

İletişime Geçebilirsiniz

 

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İmplant, çene kemiğine sabitlenen bir çeşit diş köküdür. Titanyum adlı malzemeden elde edilir. İmplantın yerleştirme işlemi, steril bir ortamda lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Dakikalar içerisinde bitirilebilen bir uygulamadır. Lokal anestezi kullanılarak hastanın tedaviyi hissetmesi engellenmiş olur. Şayet, dişiniz iltihaplı değilse ve çene kemiğiniz implant yerleştirilmesine uygunsa çekimin hemen ardından işlem gerekleştirilebilir. Aksi takdirde öncelikle, diş eti iltihabının tedavi edilmesi gerekir. Aynı şekilde, çene kemiğinin yüksekliği yeterli değilse bu aşamadan önce, kemik ilavesi yapılması gerekebilmektedir.

 

Bütün bu işlemlere implant tedavisi için başlangıç aşaması diyebiliriz. İkinci aşamada gerekli ölçüler alınacak, köprünüz ya da proteziniz, diş kemiğine kaynamış implantların üzerine yerleştirilecektir. Bu süreçte hekiminiz tarafından geçici bir diş ya da protez uygulanabilir.

 

Kimlere Uygulanması Sakıncalıdır?

Hamilelere, diş gelişimi henüz tamamlanmamış hastalara, şeker hastalarına, yüksek tansiyonu ya da bağ dokusu hastalığı olan kişilere, sigara, alkol, uyuşturucu bağımlılarına implant tedavisi uygulamak risklidir. Ancak diş hekiminin inisiyatifi dâhilinde uygulanabilme olasılığı mevcuttur.   

İmplant Tedavisi Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?

Diş temizliğine dikkat etmek en önemli kuraldır. Dişle birlikte implantın oturduğu bölgeler de fırçalanır. Diş ipi kullanımı yerinde bir davranış olacaktır. Altı ayda bir diş hekimine giderek kontrol ettirilmesi gerekir. Böylece oluşabilen herhangi bir sorun, erken müdahale sayesinde kontrol atına alınabilir.

 

Şimdi Randevu ve

Detaylı Bilgi için Arayabilirsiniz:

0212 288 58 57 - 0545 288 58 57

İmplant Diş Yapımı
İlgili Anahtar Kelimeler: implant tedavisi

İLETİŞİM

ADRES:
Valikonağı cad. No:81/3 Nişantaşı / İstanbul

TELEFON:
+90 212 288 58 57
+90 545 288 58 57

Estetik Diş Doktoru WhatsApp'ınızda

E-POSTA:
[email protected]

ARAÇLAR

BÜLTEN

E-Bülten Aboneliği
E-posta:
UYARI: Bu sitenin içeriği, kullanıcıyı sağlık amaçlı bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedaviyönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir