İmplantlı Diş Tedavisinde 3 Adım
Görüntümüzde estetik bir duruş sağlayan unsurlardan biri olan dişlerimiz, bazen yetersiz bakımdan ya da genetik sebeplerden ötürü istenilen görüntüde, işlevde olmayabiliyor. Diş eti problemleri, çenedeki yapısal bozukluklar, ileri seviye çürük gibi etkenler yüzünden kalıcı diş kayıpları çok yaşanıyor. İmplantlı diş tedavisi kişiye uzun ömürlü diş kazandırmada başarılı sonuçlar veren bir tedavi olarak günümüzde çok sık tercih ediliyor. Köprü ve protez tedavilerinin alternatifi olan implant şimdilerde ana tedavi sayılıyor, kişiye fizyolojik anlamda yaşam kalitesi sunuyor. Diş kayıpları günümüzde ciddi sorunlardan biri olmaktan çıkıyor, İmplantlı diş tedavileriyle kişinin kısa sürede çözüme kavuşturduğu sıradan bir diş problemi kabul ediliyor. İmplant bir kaç seansta uygulanabilen bir tedavidir. Sanıldığı gibi zahmetli ve stresli bir süreçten oluşmuyor. İşte aşamalar;
İmplantlı Diş ve Öncelikli Tedaviler
İlk diş muayenesi diş hekiminin genel analizini ve hastanın şikâyetlerini kapsar. İmplantlı diş yapılacaksa eğer bu yönde bir muayene gerçekleşir. İmplant öncesinde acil başka tedaviler varsa yapılır. Eğer sorun yoksa çeneye implant çivisi yerleştirilmek üzere çalışmalar başlatılır. İmplant, farklı markalardan üretilen bir çeşit vida ya da çivi olduğundan hasta ve diş hekimi uygun olanı kullanmaya birlikte karar verir.
Randevu Almak için Bizimle
0212 288 58 57 Numaralı Telefondan
İletişime Geçebilirsiniz
Çeneye Vida Yerleşimi
İmplantlı diş için en önemli adım vidanın çeneye yerleştirilmesidir. Cerrahi bir operasyonla önceden uyuşturulmuş olan çeneye implant vidası yerleştirilir ve dikiş atılır. İlk gün yüzde şişkinlik ve biraz ağrı oluşabilir. Ağrılar için ağrı kesici, şişkinlik için ise buz kompresi uygulanır. Son aşama olan protez dişe geçmeden önce vidanın çene kemiğiyle uyuşması beklenir. Bu süre 1 ila 3 ay arasında değişir. Bu süreçte hastanın mağduriyet yaşamaması için geçici protezler kullanılabilir. Öte yandan beslenmeye bağlı gerileme olabileceğinden vitamin desteği sağlanır.
İmplant Üstü Protez Diş Takılması
Çene kemiğindeki vida biyolojik uyum sergiledikten sonra implant üstü protez seçimine gelinir. Zirkonyum, porselen ve benzeri materyaller arasından hasta ve diş hekimi birlikte seçim yapar. İmplant üstü protez için daha önceden alınan ölçü sonucunda hazırlanan protez implanta yerleştirilir. Tedavinin son aşaması budur. İmplantlı diş bakımı için hastanı özel bir şey uygulaması istenmez; günlük temizlik ve genel diş bakım kontrolleri İmplantlı diş için yeterlidir.
Randevu Almak için Bizimle
0212 288 58 57 Numaralı Telefondan
İletişime Geçebilirsiniz
Çene İmplant Tedavisi Hakkında Merak Edilenler